Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

NIBAK DRUGOLIGAŠ Pobeda niškog tima u baraž utakmici

Dragan Panajotovic

Objavljeno

,

Novi drugoligaši - OKK Nibak (Foto: OKK Nibak)

Ono što Nibaku nije uspelo u plej-ofu Prve regionalne lige za žene, jeste u baraž utakmici. U direktnoj borbi za plasman u Drugu žensku ligu Srbije Nibak je na neutralnom terenu u Jagodini posle produžetka pobedio ekipu Mondo Basketa sa 83:79


NBA: Kvota na pobedu Denvera protiv Lejkersa u našoj kladionici je 2.05. Utakmica počinje u 4:00. 


Do istorijskog trijumfa za ženski kolektiv koji je prošlog leta počeo sa radom Nibak je stigao posle produžetka u izuzetno zanimljivoj zavšrnici. Sa klupe je do drugoligaškog statusta ekipu vodio trener Milan Tubić, Nibak je iskoristio završetak sezone u muškim ligama i angažovao je Tubića kome je ova utakmica bila debi u u ženskoj košarci. Na terenu je kao i tokom čitave sezone glavnu reč vodila Anđela Radović, koja je od osnivanja ovog ženskog kluba zadužena i za posao trenera, ali je bila i najbolji pojedinac na parketu, uz to je uz mali broj saradnika organizovala i kompletnu logistiku potrebnu za funkcionisanje košarkaške ekipe.

– Presrećna sam zbog velikog uspeha koje su devojke Nibaka ostvarile. Drago mi je što smo plasman obezbedile na terenu, a ne za zelenim stolom, odlično je što smo igrali baraž. Ekipa Monda je izuzetno mlada, ali je imala svoje adute, utakmica je bila neizvesna, a na kraju smo bile bolje i zasluženo smo pobedile. Drago mi je i što smo ovako rano rešile status i što imamo dovoljno vremena da radimo preko leta i da pripremimo ekipu za Drugu ligu. Jako mi je žao što je u ligaškom delu sezone Imperijumu iz Leskovca nedostajalo kvaliteta da dođu do pobede u poslednjem kolu i da dve ekipe sa našeg regiona završe na prva dva mesta. Tako je propala šansa da obe ekipe sa regiona obezbede plasman u Drugu ligu – istakla je Anđela Radović.

Niška ženska košarka je napravila korak napred u odnosu na ranije sezone, Student je opstao u Prvoj ligi, a Nibak postao drugoligaš. U regionu koji ima mali broj ženskih seniorskih timova Niš je postao centar ženske košarke.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.