Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

PAO POTPIS Srpski napadač prešao u Bazel, zaradiće i Čukarički (FOTO)

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Đorđe Jovanović (Foto: Privatna arhiva)

U Partizanu nisu verovali u njega. Onda je posle Belgije i Španije eksplodirao u Čukaričkom. Nastavio je u Makabiju iz Tel Aviva, a u četvrtak je ostvario transfer karijere u Švajcarskoj.


SAUDIJSKA ARABIJA Od 20 časova Al Čalej dočekuje Al Ahli. Firmino je briljirao u prvom kolu, a kvota na “dvojku” u kladionici MaxBet je 1.48.


Đorđe Jovanović je novi igrač Bazela, a klub je zvanično potvrdio da je srpski reprezentativac potpisao ugovor na četiri godine do juna 2027. godine. Nosiće na dresu broj 99.

Makabi iz Tel Aviva je zaradio. Doveo je Jovanovića iz Čukaričkog u februaru prošle godine za 1.900.000 evra, da bi ga prodao za 2.800.000 evra i 15 odsto od sledeće prodaje. Procenat od toga ide i Čukaričkom koji će inkasirati 120.000 evra.

Đorđe Jovanović je nakon potpisa za Bazel rekao za klupski sajt:

Jedva čekam izazove sa Bazelom. Ovo je dobro poznat klub širom sveta, a ja ću naporno raditi i davati sve od sebe da pomognem timu da ostvarimo dobre rezultate. Imao sam dobru sezonu u Makabiju i želim da tako nastavim u Bazelu– rekao je Jovanović.

Zadovoljan je i sportski direktor Bazela Hajko Fogel.

Ubeđeni smo da smo sa Đorđem dobili kombinaciju ubojitog napadača, fizički moćnog, koji učestvuje u igri i u šesnaestercu i van njega. On jako dobro razume igru, inteligentan je fudbaler. Kroz igre za Makabi i reprezentaciju je stekao rutinu, pokazao je da ume jako dobro da se nosi s pritiskom – istakao je Fogel.

Jovanović je karijeru počeo u Partizanu, ali u Humskoj nisu verovali u njega, pa je 2018. otišao u Lokeren za simbolično obeštećenje. Nije se mladi napadač, tada sa 19 godina, snašao u Belgiji, niti potom u Španiji, pa se u januaru 2021. vratio u Čukarički, gde je krenuo uspon.

1 komentar

1 komentar

  1. Aleksandar

    17.08.2023. at 13:11

    Cuj ovoga Bazel poznat sirom sveta, u jeeee kao da je Barselona u pitanju. Svasta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.