Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

BAKSUZNA BOJA Grobari da li ste znali ovo? Partizan je bio blizu odluke da ne igra u crno-belim dresovima! Jedan poraz je sve promenio (FOTO)

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Crno-bele boje sastavni su deo Partizanovog identiteta već 77 godina. Jednom prilikom tradicija je iznenađujuće narušena, posle čega je i zvanično doneta odluka da se prepoznatljive, crno-bele ne menjaju sve dok postoji klub.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na pobedu Totenhema protiv Njukasla je 1.58. Meč počinje u 17:30.


Uprava Partizana došla je početkom sedamdesetih na ideju da osveži imidž ekipe. Dugogodišnji sekretar kluba, Toma Šatara, očaran dizajnom italijanske firme “Kronos”, odlučio je da po uzoru na Lokomotivu “oboji” Partizan u zeleno. Nova oprema “parnog valjka” ispostavila se kao baksuzna, posle čega su se vratili u tradicionalnu crno-belu opremu.

– U to vreme, videli smo da Lokomotiva ima fantastičnu opremu. Bile su to patike i dresovi italijanske firme Kronos. Povezao sam se sa ljudima iz Kronosa, otputovao u Trst i kupio patike i nekoliko garnitura dresova. Došli smo na ideju da malo “osvežimo” imidž, pa smo pored crne i bele garniture, uzeli i jednu mrko-zelenu. Želeli smo da se odmah pojavimo u novoj opremi i novim bojama, pa smo prvu, ispostavilo se i poslednju utakmicu u njima igrali oko Nove godine protiv Rabotničkog. Izgubili smo (76:80) u Hali sportova, pa u klubu više nikome nije palo na pamet ni da pomene novu garnituru, a kamoli da ekipu izvede na parket u zelenim dresovima – prisetio se Šatara.

Košarkaši Partizana u zelenim dresovima (Foto: Printscreen/Instagram/kk.partizan.shop)

Partizan je te sezone ostao bez osvojenog trofeja, ali dolazak Žeravice na klupu “parnog valjka” doneo je kasnije početak uspešne epohe crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Ibrahimović: lav ili čovek?

“REDSI” U EKSTAZI Salah konačno prelomio?

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.