Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PAUZA DOLAZI U PRAVO VREME Partizan se mučio, ali golom Jovića savladao Novi Pazar (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Nemanja Jović (Foto: Starsport)

Fudbaleri Partizana pobedom su okončali ovu kalendarsku godinu. Oni su u 19. kolu na svom stadionu, posle dosta muke, savladali Novi Pazar sa 1:0 (0:0).


BELGIJA. Od 21 igraju Kontrajk – Gent, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.58. 


Partizanu je meč došao samo nekoliko dana pošto je na svom terenu izgubio od Spartaka. Zbog toga su crno-belima tri boda bila preko potrebna. Ipak, na terenu nije sve išlo željenim tokom.

Imali su domaći inicijativu od starta. Najbolju priliku je imao Ljubomir Fejsa u 21. minutu. Bibars Natho je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a u skoku su se sudarili Svetozar Marković i golman Filip Kljajić.

Fejsa je pred sobom imao nebranjeni gol, ali je sa šest metara šutirao preko prečke. Na stadionu je nastala neverica, a i bivši reprezentativac naše zemlje je bio svestan kakvu šansu nije iskoristio.

Dva minuta kasnije Kvinsi Menig je mogao da se upiše u strelce. Natho i Dijabate su kombinovali, lopta je došla do Holanđanina, koji je šutirao pravo u golmana Kljajića.

Gosti su prvu šansu imali u 35. minutu. Lončar je šutirao, ali je Fejsa pravovremeno reagovao i lopta je otišla u korner. Isti fudbaler je zapretio i u narednom minutu, ali je golman Popović uspešno intervenisao.

Drugih 45 minuta se gotovo igralo samo pred golom gostiju. Prvu šansu za crno-bele je imao Slobodan Urošević iz slobodnog udarca u 51. minutu, ali je poslao loptu preko gola. On je prošle nedelje upravo iz slobodnog udarca doneo pobedu protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, pa su se mnogi ponadali da će tako da bude i sada.

Zbog povrede je u 65. minutu teren napustio Rikardo Gomeš, a zamenio ga je Danilo Pantić. Ostaje da se vidi koliko je povreda ozbiljna.

Mučenje je prekinuo Nemanja Jović u 72. minutu.Pogrešio je jedan defanzivac gostiju, lopta je došla do mladog fudbalera, a ovaj ju je poslao u nebranjeni deo Kljajićevog gola. Mnogima na stadionu je tada pao kamen sa srca.

Na kraju je ostvarena teška, ali vredna pobeda. Jasno je da pauza dolazi u pravo vreme za crno-bele. Oni sada imaju deset bodova manje od vodeće Crvene zvezde.

PARTIZAN – NOVI PAZAR 1:0 (0:0)

Stadion Partizana.

Sudija: Dejan Trifković.

Žuti kartoni: Baždar (Partizan), Rubežić (Novi Pazar).

PARTIZAN: Popović, Lutova, Marković, Vujačić, Urošević, Fejsa, Natho, Dijabate, Baždar (od 57. Jović), Menig (od 57. Pavlović), Rikardo (od 65. Pantić).

NOVI PAZAR: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Joksimović, Jović, Momčilović (od 75. Stanojlović), Lončar, Mijić (od 82. Bogdanovski), Nikčević (od 73. Islamović), Gavrić (od 82. Ergelaš), Majdevac.

SUPERLIGA SRBIJE, 19. kolo

Nedelja

Radnik – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

(Spasić 47 – Katai 35, 90+3)

Partizan – Novi Pazar 1:0 (0:0)

(Jović 72)

17.30 Čukarički – Mladost GAT

19.30 Voždovac – Spartak

Petak

Javor – Napredak 2:1 (0:1)

(Kembel 80, Tanko 87 – Šarić 25)

Subota

Mladost – Kolubara 2:0 (1:0)

(Radivojević 31, Bojović 62)

TSC – Radnički Niš 2:0 (1:0)

(Đakovac 1, Cvetković 67 – Etongu ck 60)

Vojvodina – Radnički 1923 2:1 (0:0)

(Ponjević ag 48, Simić 55 – Vidović 78)

Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

BESNI U HUMSKOJ Partizan se oglasio posle pobede Zvezde u Surdulici: Filipoviću, dokle više?! (VIDEO)

SUBOTIĆ ZA MAXBET SPORT Faul nije postojao, nisam ni pipnuo Milunovića!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.