Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Srbija pred punim tribinama u Šapcu potopila “azure”

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Radomir Drašović slavi pogodak (Foto: Starsport)

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Italiju rezultatom 12:9 u prvom kolu Svetske lige, pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi bazena u Šapcu.


NBA: Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Njujork – Minesota biti ubačeno manje od 214 poena.


Srbija je povela posle tri minuta, kada je Dušan Mandić iznudio, a Strahinja Rašović realizovao peterac. Pogađali su potom i Viktor Rašović i Sava Ranđelović, dok je na drugoj strani zaostatak smanjio Andrea Fondeli. Italija je u prvom periodu promašila i peterac, pa je posle osam minuta bilo 3:1.

Početkom druge četvrtine Mandić je povisio na 4:1, ali su Italijani sa dva brza gola smanjili na 4:3. Selekcija Dejana Savića nije dopustila gostima da dođu do izjednačenja, a Nikola Luki ćje preciznim udarcem pogodio za 6:4 pred odlazak na odmor.

Ponovo su Italijani pripretili, smanjili su na 6:5, ali su na drugoj strani Radomir Drašović i Dušan Mandić pogađali za 8:5. Usledio je ubrzo novi gol Strahinje Rašovića, za sigurnih 9:6 posle tri četvrtine.

Poslednji put gosti su pripretili preko Nikolasa Prešutija, da bi Sava Ranđelović odmah odbio i taj nalet i Srbija je mirno privela meč kraju.

Najefikasniji su bili Strahinja Rašović i Dušan Mandić sa po tri gola, po dva su dodali Radomir Drašović i Sava Ranđelović, a po jednom su mrežu zatresli Viktor Rašović i Nikola Lukić. Kod Italije je prednjačio Luka Marciali sa četiri gola, dok je Frančesko Di Fulvio postigao dva.

Naredni meč u Svetskoj ligi Srbija igra osmog marta protiv Slovačke u gostima, a prve dve selekcije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Srbija – Italija 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3)

Sudije: Boris Margeta (Slovenija) i David Gomez (Španija).

Srbija: Rističević, Mandić 3, Drašović 2, Ranđelović 2, Lazić, Vico, S. Rašović 3, Lukić 1, Vučinić, Radulović, Stojanović, V. Rašović 1, Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 2, Damonte, Del Baso, Fondeli 1, Patčaliev, Grata 1, Kanela, Prešuti 1, Di Martire, Di Soma, Marčiali 4, Nikozia.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.