Budimo u kontaktu

Sportski dvogled

Košarka: Saopštenja su spremna

Vladimir Stankovic

Objavljeno

,

Duško Ivanović i Željko Obradović (Foto: Starsport)

Još nije sigurno, ali je verovatno, da će u finalu ABA lige igrati beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan.”Crveno-beli” su sa 2-0 eliminisali Budućnost a Partizan 6.juna protiv Cedevita Olimpije ima “meč loptu na svoj servis”. Titula donosi veliki ulog, šampion će u Evroligu a poraženom ostaje nada da će dobiti pozivnicu. Timovi se ozbiljno spremaju za finale: pišu se saopštenja ili vade stara, otkrivaju teorije zavere, kritikuje kalendar takmičenja a sudije gledaju kroz lupuii…Zvezda je prva “istrčala na teren” saopštenjem o potezima koji, navodno, narušavaju regularnost takmičenja.


Naša kladionica nudi kvotu 2.40 za pobedu Denvera nad Majamijem uz više od 215 postignutih poena na utakmici.


Partizan još ćuti, još nije potvrdio da će igrati domaću “Super-ligu”. Saopštenje je verovatno spremno, ako nije naći će se u nekom folderu neko staro. Promeniće se datum i neki od argumenata ali suština ostaje ista: ne daju nam budemo prvi.

RIVALSTVO PRERASLO U NEPRIJATELJSTVO

Rivalstvo nekadašnjih komšija sa Kalemegdana odavno je preraslo u neprijateljstvo. Umesto one simbolične ograde koja je delila dva terena na “Kališu” podignut je zid nepoverenja. Igrači oba kluba nisu (sa)učesnici u narušavanju odnosa, oni svoj posao rade najbolje što znaju i mogu. Tenzija se diže i kancelarija u kojima čelnici više misle kako da naude rivalu nego da podignu svoje.

Bojim se da nas u oba takmičenja čekaju utakmice u kojima će košarka biti u drugom planu. Umesto trojki šutiraće se saopštenja, po cenu “er-bolova”. Analiziraće se ko sudi pre nego što arbitri odrade svoj posao. Za izgubljene titule neće biti krivi naši igrači i trener već oni koji rade u korist rivala. Zvezda tvrdi da su “već narušeni ugled i integritet (ABA) lige”. U njenom saopštenju pominju se provokacija i pokušaj daljeg urušavanja takmičenja.

KAKO SE DO SADA NIJE SRUŠILA?

Kao neko je idejni tvorac regionalnog takmičenja čudim se da se-ako je već toliko urušena-za ove više od dve decenije nije srušila pod teretom (ne)košarkaških interesa. Preživala je nekoliko “atentata”, odupirala raznim neprijateljima koji su tvrdili da nam takva liga ne treba, dobijala je nagradu EU za podršku među-etničkoj toleranciji, utakmice su višestruko gledanije od nacionalnih liga…Ukratko, od ABA lige ima više koristi nego štete, ako štete uopšte ima. Niko me neće ubediti da je bolje gledati utakmicu Zvezda-Zlatibor nego Zvezda-Cedevita Olimpija.

Nemam iluziju da poziv na razum može imati efekta. Odnosi su toliko poremećeni da će biti potrebno mnogo vremena i dobre volje da se poprave. Pitanje je da li sadašnja rukovodstva dva kluba žele normalne odnose. Moguće je da se u atmosferi tenzija bolje snalaze i uvek imaju alibi u tvrdnji “nisu nam dali da budemo prvi”.
Domaća basket-scena sušta je suprotnost slike koja je tokom Evrolige išla u svet. Puna “Arena” najbolji je dokaz da se košarka u Beogradu i dalje voli, bez obzira na rezultate.

Rekao bih da takav Beograd, sa dva predstavnika, treba Evroligi koliko i ona njemu. Nadam se da će to biti shvaćeno ne samo u Barseloni nego i u dva rivalska kluba.

A titule neka nosi onaj ko u sportskoj borbi bude bolji.

7 Komentara

7 Comments

  1. Krcun osnivac corkan legenda

    04.06.2023. at 19:20

    Opet nekadsnji novinar aludira I predvidja bacas li pasulj? ono kad pod stare dane izgubis obraz pa satro pises neutraln tekst nismo bas svi veverice stankivicu.

  2. Dar

    04.06.2023. at 19:32

    Sramota je da komentarisete saopstenja koja nisu ni objavljena. Naravno ne smete da komentarisete ona koja su izasli a bogami bilo ih je. Naeavno ne smete jer tako kaze fina pudlica. Prokomentarisite recimo 2016 godinu kada se nije ugrala super liga dva meseca. Ili kada se nije igrala aba liga mesec dana, naravno ako smete.

  3. VLADA KOŠ?!😆😆😆😆

    04.06.2023. at 20:05

    Jaao BJLAAK…Kako te bre ČOVEČE više ne mrzi,zapita se SVAKO dobromameran,da širiš više TOO LAŽNO jugoslovenstvo ko=m si kao KOMUNIST bio zatrovan od malih nogu. PIŠEŠ kolumnu,UZMEŠ pare i zapališ,bez odgovornosti za napisano,a baš bi s tobom da polemišem i što šta te pitam,pa na kraju tuširam golom istinom. Ne znam da li zbog godina ili po inerciji stalno brkaš BABE i ŽABE. Otkud ti poređenje CEDEVITE i ZLATIBORA!? Il te možda podsvesno brine Gaf sa plasmanpm ZLATIBORA u ABA 1, o kom nisi ni pisnuo kao IDEOLOG LIGE.OTUKD TEBI IDEJA O TOME DA JE FER I NORMALNO PA I MORALNO DA ZLATIBOR NE MOŽE DA BUDE 6.SRBSKI KLUB IZ SRBIJE KOJA BROJI 7 MILIONA LJUDI,AL JE NORMALNO DA MONTENEGRO SA POLA MILIONA DUŠA MOŽE I TREBA DA IMA ČAK 3 KLUBA ILI SLOVENCI NPR S 2 MILIONA 3 KLUBA?! KAKO TI TOO NPR PRVO NE PADE NA PAMET,AAA VLADIMIRE KOŠU,AAA?! ŠTO BI BILO OK DA ZVEZDA IGRA S DOMŽALAMA,KRKOM,KOPROM ILI HELIJOSOM,A PROBLEM JE DA IGRA SA ZLATIBOROM ILI,SLOGOM,METALCEM,KRAGUJEVCEM,NIŠOM IL NOVIM SADOM I ZRENJANINOM ILI HEMOFARMOM,ILI NPR N.PAZAROM.ODAKLE CRPIŠ SVEGA TI ,TU POGUBNI KOMUNISTIČKU ODLUKU.ŠTO BI NA SVU LJUDSKU I BROJČANU PREDNOST,AL I LOGISTIČKU,DAKLE SPONZORSKU I FINANSOJSKU,SRBIJA TRPELA SVEKOLIKO IŽIVLJAVANJE SVIH OSTALIH REPUBLIKA GDE SU DVORANE PRAZNE A KLUBOVI NEMAJU ZA PROSTU REPRODUKCIJU NITI ZA PLATE.ZAŠTO SRBIJA NPR NE BI IMALA 51% PRAVA NA BITNE ODLUKE I POSLEDNJU REČ NEGO IH SVE VREME IMAJU ONI I SEDIŠTE JE ZAGREB?! REĆI ĆU TI TOO NIJE U REDU I MORA DA SE OKONČA ILI FAJRONTOM TE NAKARADNE LIGE ILI PRAVLJENJEM JAKE NAŠE LIGE PROŠIRENE S PAR KLUBOVA KOJI TO ŽELE VAN SRBIJE ILI NEČIM TREĆIM. ŠTO SE TIČE ODNOSA PARTIZAN ZVEZDA,REKAO BIH DA SE PRAVIŠ NEVEŠT I TOŠA KOJI BI DA PORAVNA KRIVICU KAO OVI IZ BRISELA
    KRIVAC JE SAMO JEDAN I ZOVE SE PARTIZAN I MURAT OBRADOGLU,A TI TOO ODLIČNO ZNAŠ AL SE FOLIRAŠ I TREBA DA TE JE SRAMOTA!!!

    • Dandi

      05.06.2023. at 13:33

      Svaka ti je na mestu

  4. ljubo

    04.06.2023. at 20:09

    au stankovicu ,sta ti naprica, pa istina je je da vucic stoji nogom za vratom celom sd partizan ali ti nemas uda da to kazes a vidi se sa meseca.

  5. tomas

    tomas

    04.06.2023. at 20:16

    Covic je zlo koje je napravilo ovu mrznju, on stalno pise saopstenja, svi su mu krivi osim njega a Evroligi ne sme ni da zucne jer zna da tamo bi dobio takve packe da bi mu zvonilo u usima, ABA liga bi morala da prekine sa ucenama i da ga kazni prvo sa velikom novcanom kaznom a ako jos napise saostenje i sa zabranom bavljenja kosarkom na duze vreme.Da nema njihovih saopstenja mozda bi se i vratila sportska atmosfera na derbiju kako je bilo u evroligi kad nije smeo da zucne

  6. Mile STRUČNJAK MRZI GLUPAKE I TUPADŽIJE

    04.06.2023. at 20:55

    A JAA?! KAMO moj komentar,SRAM da će BIDNE druže ŠkoBo,Baba SEO i Prrki

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.