Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

MAJAMI Lajović srušio Endija Mareja! Na putu do Alkaraza sada mu stoji 30. nosilac

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Dušan Lajović proslavlja pobedonosni poen protiv Mareja (Foto: Beta/AP)

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u 2. kolo Mastersa u Majamiju! U prvom kolu savladao je bivšeg broja 1 i člana nekadašnje “velike četvorke”, Britanca Endija Mareja u dva seta – 6:4, 7:5, posle sat i 38 minuta tenisa!


EVROLIGA Košarkaši Partizana u petak (20.00) dočekuju Olimpijakos, a u MaxBetu kvota na pobedu crno-belih je 1.85.


U prvih šest gemova prvog seta i Lajović i Marej su osvajali svoje servise, s tim što je Britanac u drugom i četvrtom gemu imao po jednu brejk loptu, ali je Lajović uspevao da se izvuče. A onda u sedmom gemu brejk. Lajović osvaja Marejev servis bez izgubljenog poena i stiže do vođstva 4:3, da bi u narednom gemu uz malo problema potvrdio brejk i poveo 5:3.

Marej zatim uzima lagano naredni gem na svoj servis, smanjuje na 5:4, da bi Srbin zatim furiozno stigao do tri set lopte, iskoristio je drugu i posle 42 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set se razvijao slično prvom. Do 4:4 oba tenisera su osvajala svoje servise, nije bilo brejk lopti, da bi u devetom gemu Lajović iskoristio prvu brejk loptu, oduzeo servis Mareju, poveo 5:4 i došao u situaciju da servira za meč. Ipak, član nekadašnje “velike četvorke” uzvratio je u narednom gemu oduzevši servis srpskom teniseru – 5:5. Nije to pokolebalo Lajovića koji u 11. izuzetno dramatičnom gemu koristi prvu brejk loptu i stiže do 6:5. Sjajnim servisima Srbin stiže do 40:0 i tri meč lopte. Zapretio je Britanac sa dva vezana poena, ali Lajović koristi treću meč loptu, dobija set sa 7:5, a samim tim i meč sa 2:0!

U narednom kolu Dušan Lajović će se sastati sa Amerikancem Markom Kresijem, koji je u Majamiju 30. nosilac, a bolji iz tog duela ići će na pobednika meča Alkaraz – Banjis.

PREPORUČUJEMO:

MAJAMI Đere u drugom kolu, pao Srbin iz Australije

IVANOVIĆ: Da pobedimo Baskoniju nam ne treba napad, u njemu ćemo već da nađemo rešenje! Otkrio da li igraju Nedović i Dobrić (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.