Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Milenković za MaxBet sport: Došla sam sa jednim ciljem na SP, a to je da ostanem do kraja

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Bojana Milenković (Foto: FIVB)

Za nju ne postoji izgubljena lopta. Bojana Milenković (25) je pokrivala svaki pedalj terena, pa je za svoj trud, kao i ostale naše odbojkašice, nagrađena zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu.


PREMIJER LIGA: U utorak od 20:30 igraju Brajton – Notingem forest, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.45. 


Igračici rumunske Albe je ovo drugo svetsko zlato, a ovome se mnogo više radovala. Pre četiri godine se povredila u grupnoj fazi Svetskog šampionata u Japanu, pa je morala na dužu pauzu. Sada je bila deo tima koji je na 12 utakmica ostvario isto toliko pobeda.

Ostvarili ste svih 12 pobeda. Da li vas je to iznenadilo?

Jeste. Bilo je teških mečeva kao protiv Bugarske u drugom kolu. Protiv Poljske u četvrtfinalu je bilo najteže. Generalno je četvrtfinale najteže, jer tada počinje ispadanje. Iznenađene smo i srećne zbog toga – rekla je Milenković za MaxBet sport.

VEROVALE U USPEH

Dva puta ste dobili domaćina takmičenja, ali i reprezentaciju SAD, olimpijskog šampiona?

Verovale smo u uspeh protiv SAD. Sve ove godine to pokazuju, da nije bilo vere ne bi bilo rezultata. SAD su napravile smenu generacije i to se primeti kod njih.

Igrali ste u Poljskoj za Hemik Police. Koliko vam je to pomoglo, jer su poljski navijači bili veoma bučni?

Navikla sam na atmosferu u Poljskoj. Oni su veliki ljubitelji odbojke. Ne prate oni samo mušku odbojku, već i žensku reprezentaciju, kao i klubove. Kada sam igrala u Poljskoj svaki put je bila puna dvorana. Očekivala sam da će takva atmosfera da bude i na Svetskom šampionatu.

Bojana po dolasku u Beograd (Foto: Starsport)

U odnosu na prošlu godinu, tu su neke nove igračice, kao i selektor Danijele Santareli. Jeste li očekivali medalju?

Mi nismo razmišljale u tom pravcu. Bile smo fokusirane na turnir i ono što nas čeka. Smenu generacija smo okusile u Ligi nacija gde smo osvojile bronzu što je veliki rezultat. Santareliju nije bilo lako, pokazao je da se snašao i to pokazuje rezultat. Za njega je to nova sredina, ali je napravio uspeh.

Santareli je došao posle Zorana Terzića, koji je dve decenije bio selektor. Možete li da uporedite ta dva trenera?

To su dva različita karaktera. Nekome više odgovara jedan, a nekome drugi. I Terzić se radovao, ali je to pokazivao na drugačiji način. Mi to odbojkašice to vrlo dobro znamo.

JAPAN PAMTI PO LOŠEM I DOBROM

Pre četiri godine ste se povredili tokom SP i niste igrali finale. Kako ste se osećali sada pred meč sa Brazilom?

To Svetsko prvenstvo pamtim po lošem i dobrom. Srećna sam što sam sada ostala do kraja. To mi je bio cilj da se zadržim do kraja i osvojim medalju. Sve smo bile smirene, jer finale nismo doživljavale kao posebnu utakmicu. Za svaku utakmicu se isto pripremamo i svaka nam je bitna. Nema velike razlike između grupne faze i finala.

Dugo niste pobedili Brazil, a sada ste ih savladali sa 3:0. Deluje lako?

Ni mi nismo očekivale da ćemo da pobedimo Brazil tim rezultatom. Možda su se istrošile sa Italijom u polufinalu. U prvom i drugom setu je bilo egal, u trećem su se one opustile. Mi nismo dozvolili da nam koncentracija padne i to se vidi po rezultatu. Čim smo napravile veliku razliku u trećem setu znale smo da osvajamo zlato.

Ko vam je prvi čestitao posle finala?

Prvu poruku sam dobila od porodice, koja mi je najveća podrška u dobru i zlu.

Jesu li se slegli utisci posle dočeka u Beogradu?

Još se nisu slegli ni posle medalje. Nadam se da će da se slegnu za nekoliko dana. Još se slavi i još smo pod utiskom. Na dočeku je bilo prekrasno kao i svake godine – zaključila je Bojana Milenković.

PROČITAJTE JOŠ:

SRBIJA DOŠLA DA POZDRAVI ŠAMPIONKE SVETA Odbojkašice dobile ovacije ispred gradske Skupštine! Tijana poručila: Vidimo se sledeće godine! (FOTO)

OTKRIVAMO Zvezda sprema predlog FS Srbije u vezi sa izborom za predsednika FSS… Ako se ne ispuni, sledi radikalan potez

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.