Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

PORAZ POSLE DRAME Mlade odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Mlade odbojkašice Srbije sa srebrnim odličjima (Foto: OSS)

Velika šteta, ali i dokaz da Srbija ima sjajnu odbojkašku budućnost. Mlade reprezentativke Srbije osvojile su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za igračice do 21 godine starosti. One su u finalu u pet setova, posle velike borbe i drame, poražene od selekcije Italije – 2:3 (25:17, 17:25, 25:15, 19:25, 11:15).


DANSKA: Odenze u ponedeljak od 19.00 dočekuje Nordsjiland a kvota naše kladionice na “keca” je 2.20.


Utakmica je donela sjajan nivo i odličan intenzitet odbojke. I jedna i druga reprezentacija su, i pored manjka iskustva igranja na najvećoj sceni, s obzirom na godine, pokazale da će u budućnosti ovo biti rivalstvo o kojem će se pričati.

Pokušala je Srbija da se revanšira Italiji za poraz u trećem kolu grupne faze, koji je takođe otišao u pet setova i u kojem se poslednji, odlučujući igrao na razliku sve do rezultata 21:19, ali ipak nije bilo snage za takav podvig.

Prvi set protekao je u najboljem mogućem redu za naše devojke, koje su brzo stekle prednost i uspele samo da je dodatno uvećaju do kraja i da slave sa ubedljivih 25:17. Ipak, u drugom je došlo do velikog pada koncentracije, što su Italijanke uspele da iskoriste i da identičnim rezultatom poravnaju rezultat.

Treći set krenuo je “naopako” za naše mlade dame, koje su gubile rezultatom 9:6, ali su potom napravile seriju 19:6 i uspele da dobiju ovaj period rezultatom 25:15. Međutim, nisu igrale u istom ritmu i u četvrtom setu, gde je Italija uspela da se odlepi sredinom ovog perioda i da nas odvede u peti set.

Tamo je viđena ogromna drama. Krenule su naše devojke sjajno, povele su sa 3:1, ali su potom dopustile Italijankama da vežu tri uzastopna poena. Nakon toga se dosta dugo igralo poen za poen, sve dok se Italijanke nisu i definitivno odlepile na dva-tri poena razlike. Srbija je potom pokušala da učini sve što je mogla, ali je na kraju ipak slavio domaćin.

PROČITAJTE JOŠ:

Čović: Partizan je zaslužio da mu se oduzme sve što je dobio jer je ponizio državu i prvenstvo! Pljunuli su na sve nas u košarci

SPREMA SE BOMBA Automobil otkrio novi klub, sve izvesnije čiji će dres obući Ronaldo! (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.