Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PREOKRET Dva gola Živkovića za pobedu Zvezde, debi Kangve (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Ibrahim Mustafa opet starter (Foto: Starsport)

U prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj u Sloveniji, Crvena zvezda je pobedila Bravo 2:1 (0:1). Oba pogotka za crveno-bele postigao je Živković.


Brazil: Na meču Internasional – Koritiba, naša kladionica nudi kvotu 2.80 za igru 1-1.


Nije bilo sjajno, ali se pobedi u zube ne gleda, pogotovo u ovoj fazi priprema. Crvena zvezda je u prvom kontrolnom meču u Sloveniji pobedila Bravo rezultatom 2:1 uz dva gola rezerviste Živkovića koji je ušao u 60. minutu, ali idemo redom…

Crvena zvezda je dobru šansu imala već u 2. minutu kada je Katai dobro vratio loptu malo iznad peterca, a Ohi dobro tukao, međutim golman Orbanić je sjajno intervenisao. Dva minuta kasnije je Mustafa probio po desnom boku, prebacio je istrčalog Orbanića, ali je šut Ohija glavom izblokirao jedan od defanzivaca Brava. U 12. minutu novu veliku šansu imao je Ivanić, ali je ponovo golman slovenačkog tima bio fenomenalan.

Bravo je poveo u 13. minutu. Rodić je u svom kaznenom prostoru oborio jednog protivničkog igrača i dosuđen je penal. Siguran izvođač bio je Kramarić. Zvezda je nastavila sa napadima, ali je prvu sledeću šansu imala u 35. minutu kada je posle centaršuta Stanića, Sanogo šutirao glavom pored gola. Stanić je u igru ušao umesto povređenog Srnića.

Drugo poluvreme obeležio je debi Kangve i prvi udarac već u 53. minutu, opasno, ali pored gola. U 59. minutu je mladi Stanić dobro centrirao, ali je Katai slabo šutirao glavom u golmana Orbanića. U 63. minutu videli smo najlepši detalj utakmice. Prethodno je Dejan Stanković na teren poslao Vasiljevića, Gobeljića, Bogdanovića, Bakajoka, Živkovića i Lučića što se isplatilo.

Živković je prihvatio jednu loptu na ivici kaznenog prostora, a onda se okrenuo i poslao “projektil” ka golu – 1:1. Golnza TV špice i spas Crvene zvezde. Posle gola crveno-beli su imali veliku šansu preko Krstičića, ali je iskusni vezista posle povratne lopte tukao daleko preko gola. Dok je posle dobre akcije mladog Lučića, loptu u petercu u korner izbila odbrana Brava, malo je falilo da Bakajoko prvi dođe do nje.

Crvena zvezda je do pobede stigla u 92. minutu. Živković i Pavkov su odigrali dupli pas, a Holanđanin je drugi put pogodio – 2:1. Da bude igrač utakmice.

Junak pobede Crvene zvezde Rišairo Živković (Foto: Starsport)

Sledeći rival Crvene zvezde u Sloveniji je ekipa Domžala u ponedeljak. Tada se očekuje da na terenu budu novajlija Bukari, ali i Kanga. Do početka prvenstva ima dovoljno vremena da se sve kockice slože.

Leto nije dobro počelo po Partizan, ali u ovom sastavu je igrao sada i nikada više!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.