Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

PRETNJA ZA SRBIJU Letonija dočekuje “orlove” predvođena NBA košarkašem

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Aleksej Pokuševski i Davis Bertans u duelu (Foto: Beta/AP)

Srpske ljubitelje košarke je obradovala vest da će Selektor Svetislav Pešić moći u septembru na Evropskom prvenstvu da računa na Nikolu Jokića. MVP NBA lige će biti tu kada počne borba za medalje, ali Pešić neće moći da računa na njega u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.


ITALIJA: U četvrtak od 20:45 igraju Virtus Bolonja – Olimpija Milano, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.65. 


Srbija prvo 30. juna gostuje Letoniji, a na kraju 3. jula dočekuje Belgiju. Meč između Srbije i Letonije biće veoma važan. Obe ekipe dele prvo mesto na tabeli Grupe A sa po sedam bodova, a bodovi se prenose u narednu fazu.

Posao u Rigi neće biti lak jer je selektor Luka Banki je objavio spisak igrača, a na njemu je i Davis Bertans. Košarkaš Dalasa biće glavna zvezda tima, a tu su još košarkaš Partizana Rodions Kuruc, centar Barselone Roland Šmic, kao i Dairis Bertans. Letonci se nisu plasirali na Evropski šampionat, pa u kvalifikacijama mogu da igraju u najjačems astavu.

Tri najbolja tima iz Grupe A formiraće novu grupu u kojoj će da budu i ekipe iz  Grupe, a to su Grčka, Turska i Velika Britanija, dok je Belorusija diskvalifikovana. Svetsko prvenstvo igra se sledeće godine, a domaćini su Indonezija, Filipi i Japan.

Sastav Letonije: Rodions Kuruc, Davis Bertans, Dairis Bertans, Roland Šmic, Artur Strautin, Artis Ate, Klav Čavar, Rihard Lomaš, Andrej Gražulis, Artur Žagar, Marcis Štejnberg, Anžej Pasečnik, Tom Lejmanis, Artur Kuruc, Krister Zorik.

PROČITAJTE JOŠ:

TRANSFERI Mladost GAT u jednom danu dovela trojicu igrača

MOGU ZAJEDNO Na zvaničnom profilu Mundijala osvanuli zagrljeni Tadić i Džaka (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.