Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

ZVANIČNO – KS SRBIJE POTVRDIO: Nikola Jokić igra na Evrobasketu!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Nikola Jokić rekao "da" selektoru Pešiću (Foto: Beta/AP)

Dileme više nema. Najbolji centar sveta Nikola Jokić igraće za Srbiju na predstojećem Evrobasketu. Potvrda stigla i sa zvaničnog sajta KS Srbije.


PRIJATELJSKA Ružomberok igra protiv Humene od 17 časova. Kvota na igru UG 7+ u kladionici MaxBet je 6.20.


Nikola Jokić doneo je odluku. Biće uz “orlove” na predstojećem Evropskom prvenstvu. Zbog NBA osiguranja centar Denvera neće moći da pomogne reprezentaciji u junskom prozoru kvalifikacija za Mundobasket, ali će da bude tu na Evropskom prvenstvu što je mnogo važnije. Svoju odluku Nikola Jokić je prvo saopštio selektoru Svetislavu Pešiću.

MVP NBA lige će zbog osiguranja reprezentaciji moći da se priključi tek početkom avgusta. Tačnije, 28 dana pre starta Evrobasketa. Nikola Jokić se posle tri godine vraća u reprezentaciju Srbije. Poslednji put je nastupao na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine. Kasnije je propustio samo kvalifikacije za Olimpijski turnir u Tokiju.

Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom. Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća – poručio je direktor KS Srbije, Dragan Tarlać.

Svakako da će sada ceo fokus da padne na oporavak Bogdana Bogdanovića. Male su šanse da se bek Atlante Hokusa nađe na Evropskom prvenstvu. Podsetimo, Srbija na Evrobaksetu igra u grupi sa Izraelom, Poljskom, Finskom, Češkom i Holandijom. Naša selekcija igra u Pragu grupnu fazu takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

NESREĆA U KUPATILU Moka slomio kuk i za MaxBet sport poručio: Ne osećam desno stopalo

“EX-JU” LISTA STRELACA Rikardo “zlatna kopačka”, bivši napadač Voše i “zločesti dečko” hrvatskog fudbala procentualno bolji

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.