Budimo u kontaktu

ATP

ŠPANAC ŠOKIRAO FANOVE Nadal najavio odlazak u penziju! Evo kada i zbog čega…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Španski teniser Rafael Nadal održao je u četvrtak na konferenciji za medije i objavio da će sledeće godine završiti karijeru, objavila je španska “Marka”! Teniskki fanovio su ostali u šoku nakon što je Rafa saopštio da će 2024. godina biti njegova poslednja u profesionalnoj karijeri.


LIGA KONFERENCIJE: Kvota kladionice MaxBet na igru GG za utakmicu Bazel – Fjorentina je 1.75. Početak meča je zakazan za 21.00.


Ako nastavim da igram sada, mislim da neću moći da budem tamo sledeće godine. Namera mi je da mi sledeća godina bude poslednja i da mogu da igram turnire – rekao je Španac.

Sada je, dakle i zvanično, Rafael Nadal neće nastupati na ovogodišnjem Rolan Garosu. Potvrdio je ono o čemu se pričalo poslednjih dana budući da nije uspeo da se oporavi od povrede kuka zbog koje ga nije bilo na terenu od Australijan opena!

Nisam u stanju da igram na Rolan Garosu! Radio sam najviše što sam mogao da se spremim, ali nismo uspeli da pronađemo rešenje. Trenutno ne znam kada ću biti spreman da se ponovo takmičim, a ni treniram, ne mogu da govorim o budućnosti trenutno. Moja namera je da mi 2024. bude poslednja godina. Moram da stavim tačku i ostavim po strani svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje telo. Neću da odredim datum povratka. Kada budem spreman, pokušaću da budem tamo.

Rafael Nadal je Rolan Garos osvajao 14 puta, a komplikovacije tokom oporavka dovele su do toga da propusti i svoj omiljeni turnir.

Nemam nameru da igram narednih meseci. Poslednjih godina imao sam dobre rezultate, ali nisam bio na svom nivou, pobede su maskirale sve probleme. U ovom momentu nisam sposoban da se takmičim na nivou koji mi je potreban. Kada budem spreman, vratiću se. Možda mi Dejvis kup krajem godine bude cilj. Oporavak od povrede nije išao u smeru u kom smo planirali – dodao je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ:

SADA JE SVE JASNO Partizanu pretila selidba iz “Arene”! Oglasio se predsednik Mijailović

OTVORIO KARTE Dragović: Vreme je! Želim da idem iz Zvezde!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.