Budimo u kontaktu

ABA LIGA

MAKABI JE PROŠLOST Partizan ubedljivo slavio u Novom Mestu pred gostovanje Asvelu (FOTO/VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Foto: ABA liga

Posle teškog poraza u Evroligi, laka pobeda u ABA ligi. Sigurnu igru pružili su crno-beli pred gostovanje u Francuskoj gde će u okviru drugog kola Evrolige da budu gosti Asvela.


SERIJA A: Kvota na pobedu Napolija protiv Fjorentine u našoj kladionici je 1.65. Utakmica počinje u 20:45. 


Krka je u Novom Mestu dočekala Partizan, ali ovoga puta bez mnogo uspeha. Aktuelni šampion ovog takmičenja slavio je sa 96:56 (16:11, 29:11, 23:20, 28:24).

Za razliku od utakmice u Izraelu kada u timu nije bilo Tristana Vukčevića, ovoga puta nije se skidao Mateuš Ponitka. Crno-beli su utakmicu prelomili u drugoj četvrtinu kada se stekli veliku prednost koju su samo povećavali do kraja utakmice.

MALI BROJ POENA U PRVOJ ČETVRTINI

Od kako je sudija podbacio loptu na početku utakmice videlo se da Partizan ovde neće da ima mnogo problema. Meč je poenima otvorio Tristan Vukčević, a nastavio je trojkom Aleksa Avramović.

U prvom delu igre bio je i loš šut za tri poena sa obe strane. Tako da je malo poena viđeno je u prvoj četrvrtini koja je pripala ekipa Željka Obradovića sa 16:11.

Pored nešto lošijeg šuta, Partizan se odlepio na dvocifrenu prednost posle poena Danila Anđušića na odličnu asistencija Frenka Kaminkog (21:11). Centar je nastavio da asistira, a Partizan povećava prednost pa je ubrzo bilo već i plus 16 za tim iz Beograda.

Evroligaš je poluvreme završio trojkom Džejmsa Nanelija za ujednu i najveću prednost od 23 poena razlike (45:42). Tokom prvog poluvremena nezaustavljiv je bio Aleksa Avramović koji je na pauzu otišao sa 13 postignutih poena.

KRKA NIJE USPEVALA DA SMANJI PREDNOST

Silovito je Partizan krenuo i u drugo poluvreme, pa je prednost brzo počela i da se povećava. Sjajnu blokadu zabeležio je centar Frenk Kaminski, koji i dalje pokušava da se adaptira na novu ekipu.

Posle pogotka, pa onda i dodatnog slobodnog bacanja Vukčevića crno-beli su stekli najveću prednost do tog trenutka koja je iznosila 30 razlike (54:24). Pokušavala je Krka u mini serijama da smanji zaostatak, a sjajan potez napravio je Hemilton kada je “posterizovao” Tristana Vukčevića u jednoj situaciji.

Domaći nisu uspevali da ozbiljnije smanje prednost i približe se Partizanu, pa se u poslednju deonicu ušli sa rezultatom 68:42 za goste iz Beograda.

Odmah po ulasku u poslednju deonice utakmice crno-beli su povećali prednost na preko 30 poena razlike. Jedina neizvesnost u poslednjih 10 minuta bila je sa kojim rezultatom će ovaj meč da se završi.

Nije uspeo tim Željka Obradović da postigne 100 poena, ali deluje da neće mnogo ni da žale za tim. Za kraj, ogromnih plus 40 za crno-bele. Krka – Partizan 56:96.

Najefiksniji kod crno-belih bio je Aleksa Avramović sa 15 poena, dok je Balša Koprivica zabeležio tri manje. Vredan pomena bio je i Doužer koji je meč završio sa 11 poena, tri skoka i tri asistencije.

U redovima Krke najviše su se istakli Hemlton i Cerkvenik sa po 16 postignutih poena. Partizan posle dva kola ima maksimalan učinak, dok je Krka posle pobede u Železniku doživela neuspeh.

ABA liga, 2. kolo

Petak

Split – Igokea 90:95

Mega basket – Borac 89:90

Subota

Mornar – Budućnost 61:87

Nedelja

Krka – Partizan 56:96

19.45 Crvena zvezda – Cedevita Olimpija

Ponedeljak

18.00 Studentski centar – Zadar

20.00 Cibona – FMP

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.