Budimo u kontaktu

EVROLIGA

NE MOŽE BEZ SKOKA Partizan prepustio rekete Valensiji i izgubio posle produžetka! Kriza sve dublja u Humskoj

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Zek Ledej u duelu sa Džonom Radeboom (Foto: Starsport)

Crno-beli imaju mnogo problema. Pored kadrovskih, tu je i pitanje energije, snage, ali generalne forme. Bilo je dobrih momenata, ali je daleko više bilo neshvatljivih grešaka.


NBA LIGA: Kvota naše kladionice na igru H2 za utakmicu od 01.00 između Detroita i Dalasa je 1.89. 


Još jedno loše izdanje Partizana, koji deluje sve umornije i demotivisanije. Ovoga puta je bolja od njega bila Valensija, koja mu je u 11. kolu Evrolige nanela sedmi poraz, a četvrti uzastopni u svim takmičenjima. Ekipe su se sastale u dvorani “Štark arena”, čiji je semafor posle 45 minuta igre pokazivao 96:100 (21:21, 22:16, 21:23, 20:24, 12:16).

Završnica produžetka je na idealan način oslikala formu Beograđana u poslednje vreme. Odbranili su napad na dva poena zaostatka i krenuli su u kontranapad po izjednačenje i novih pet minuta. Onda su na neverovatan način izgubili loptu, pa napravili faul za slobodna bacanja. Tada je bilo rešeno pitanje pobednika.

Ključni razlog za novi neuspeh crno-belih je bila činjenica što su veoma loše čuvali reket i gradili svoje protivnike posle šuteva. Zbog toga su Španci imali čak 13 skokova više, a čak 16 ofanzivnih! Kada se ovaj podatak uzme u obzir, neverovatno je kako je domaćin uopšte bio u igri do poslednjeg minuta, pa čak i došao do produžetka.

Takođe, Beograđani su na volšebne načine gubili lopte i mnogo su puta sa nepažnjom pratili akcije Valensije, zbog čega su gostujući igrači nedopustivo lako dolazili do realizacije. Ipak, igračima Partizana bi trebalo da se oda priznanje, jer već nedeljama nastupaju u izrazito skraćenoj rotaciji, što je počelo da uzima svoj danak.

Kada je tok utakmice u pitanju, energija u redovima Partizana se odmah pokazala kao problem. Čitav ambijent u hali se nekako stopio u sivilo i sve je izgledalo kao da nema nade. Doduše, pogledom na semafor to nije moglo da se zaključi, jer su crno-beli bili u igri zahvaljujući motivisanom i razigranom Jamu Madaru.

Stvari na terenu su se preokrenule kada je domaćin došao do nekoliko uzastopnih pogodaka, a kasnije je i odbrana došla na svoje mesto. Zahvaljujući tome su crno-beli i imali prednost po završetku prvog poluvremena.

Igrao je Partizan dobro i u nastavku. Čak je stigao i do maksimalnog vođstva od devet poena razlike, te su do kraja treće četvrtine uspešno čuvali ono što je stečeno. U ovim momentima je čak izgledalo da postoji realna šansa za pobedu. Prosto, crno-beli su bili bolji rival.

Poslednja četvrtina je donela mnogo toga lošeg po Partizan. Nepromišljene greške su se ponovo pojavile i Valensija je uspela da preokrene. Od tada je nastavilo da se igra po sistemu “koš za koš”, vođstvo se često menjalo, a kada su gosti došli na plus četiri na dva minuta do kraja, delovalo je da je sve izgubljeno.

Kevin Panter je onda preuzeo odgovornost i uzasopnim poenima iz “izolacija” je u svom stilu pogađao. Čak je imao priliku u završnici da donese prednost svome timu, ali je pri nerešenom rezultatu promašio jedno slobodno bacanje. Kasnije je Kris Džons imao šut za pobedu, ali je na sreću domaćih promašio.

Tokom dodatnih pet minuta Partizan se borio za “goli život”, sve vreme je bio u zaostatku… Uprkos tome, poslednjim atomima snage je uspeo da se domogne neizvesne završnice, imao je šansu da dođe do novog izjednačenja, ali je na pomenuti način izgubio loptu, a samim tim i utakmicu.

Ubedljivo najbolji u redovima Partizana je bio Matijas Lesor sa 22 poena i 10 skokova. Kevin Panter je imao 19 poena na svom kontu, Džejms Naneli je dodao 15, Jam Madar 13, a Zek Ledej 12. Sa druge strane su se istakli Hasijel Rivero sa 22 poena, odnosno Džejms Veb III sa 19 poena i devet uhvaćenih lopti.

Partizan – Valensija 96:100 OT (21:21, 22:16, 21:23, 20:24, 12:16)

Dvorana: “Štark arena”; Gledalaca: 12.500; Sudije: Rižik, Šemeš, Bisuel

Partizan: Vukčević, Ledej 12, Panter 19 (5il), Papapetru 4, Egzum 9 (6as), Brodzijanski, Naneli 15, Glas, Lesor 22 (10sk), Trifunović, Anđušić 2, Madar 13. Trener: Željko Obradović

Valensija: Harper 14 (5as), Klaver 9 (5as), Puerto, Pradilja 6, Veb III 18 (9sk), Lopez-Arostegi 17 (4sk, 4as), Džons 2 (5as), Ferando, Radebo 4, Dubljević 8, Aleksander, Rivero 22 (6sk). Trener: Aleks Mumbru


Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

POLUVREME Navijači glasno rekli šta je problem, igrači poslušali! Partizan se probudio

OSETILA SE KRIZA Dosta praznih mesta u dvorani! Partizan će da prati manje navijača nego inače (VIDEO)

11 Komentara

11 Comments

  1. Kartonka za vanka

    01.12.2022. at 23:04

    Dere ko stigne

  2. Uz

    01.12.2022. at 23:09

    Rakija pojede Zeljka,ozbiljan problem
    Drugi produžetak isto gubi
    Menjaj glavnog glumca

  3. Horhe

    01.12.2022. at 23:11

    Utanjili glasici,utihnule pesmice,a na kraju ni sa zivci” nije bilo najbolje,

  4. Milojko Pantic

    01.12.2022. at 23:30

    Obradovic je birao pojacanja,Naneli,Exum,Papapetru,Andjusic i osim donekle Exuma svi podbacili.Proslogodisnji tim sa Zagorcem,Dangubicem,Murom je ipak bolji,jer su prva dvojica igrala koliko toliko dobru odbranu,a ova sada ne lici ni nasta.Bez jedinice i petice nema ni igre ni odbrane.Obradovicev rad se vidi samo u slucaju Lesora koji je znatno popravio igru a ostali osciliraju ili su u padu forme.Povrede Avramovica ,Smailagica iKoprivice su bile dodatno opterecenje za igru Partizana i tu on nije mogao nista.Da li ce biti nesto bolje tokom sezone kada se povredjeni budu oporavili i vratili u ekipu, videcemo, ali bez jake odbrane i citanje igre protivnika slaba vajda.Nesto se mora uraditi za nekoliko slabih mesta u timu.

  5. partizan sns

    01.12.2022. at 23:31

    Drzavni projekat se polako raspsada mnogo mi je drago

  6. ahahha

    01.12.2022. at 23:33

    Gazi bre naprednjake

    • Piksi

      02.12.2022. at 05:48

      Rece navijac kk???? Kome duh iznad stadiona sipa li sipa od penzija i decijih vrtica a ostalo je tu i parica sa kosova a corkane.

      • KOROMANOVA TETKA

        02.12.2022. at 08:26

        Teget SERA starija gospdža nužničarka Štefa

  7. KARULE I GANGULE

    02.12.2022. at 00:20

    Rešenje leži u novom davanju iz državnog bankomata. Malo je 41,9 miliona evra, maloo!!! Nrophpdno je još bar 10 milki/i slovima:desetmilionaevradi/ jer Murat Yayaroglu nije uopšte naviko na budžet manji od 52 milje evradi. Narod nek lipše sam’ Murat paša nek se zadovolji!!! 🤫 😜

  8. Kikoo mange čororo

    02.12.2022. at 07:57

    Da se ne ljubimo Žoc! Ajde u zdravlje!

    • NR

      02.12.2022. at 15:52

      Suku*ax

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.