Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

“ORLOVE” ZANIMA SAMO POBEDA Piksi već iznenadio Slovence! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Dragan Stojković i Sergej Milinković Savić pred novinarima u Ljubljani (Foto: FSS)

Na zvaničnoj konferenciji za medije uoči utakmice protiv Slovenije, na pitanja novinara odgovarali su selektor Dragan Stojković i  reprezentativac Sergej Milinković-Savić.


BRAZIL Poklon kvota za sve igrače MaxBeta dolazi iz zemlje fudbala. Korintijans dočekuje Žuventud, a kvota na keca je 1.70.


Međutim, na početku pres konferencije, selektor Stojković imao je pitanje za prisutne:

Da li ima Slovenaca ovde u sali– pitao je Stojković.

Kada su dva novinara iz Slovenije digla ruku, srpski selektor ih je prilično iznenadio, jer je nastavio je na tečnom slovenačkom jeziku!

Mnogo je lepo videti vas u Ljubljani posle toliko vremena – kazao je Piksi na slovenačkom.

Što se predstojeće utakmice tiče, selektor Srbije zadovoljan je igrom u prethodne dve utakmice protiv Slovenije i Švedske i veruje da će njegova ekipa nastaviti u istom ritmu.

Uvek smo bili optimisti i verovali smo u sebe. Verujemo da i u nedelju možemo do pobede. Slovenci igraju kod kuće i biće maksimalno motivisani. Analizirajući njihove igre i igrački kadar, znamo da su Blažič i Stojanović, da se Zajc vraća i da igraju sa četvoricom u poslednjoj liniji. ali to nas previše ne zanima, gledamo sebe i forsiramo svoj stil igre. Agresivnost mora da postoji, ne sme da se šeta po terenu, mora da se da poslednji atom snage da bi se stiglo do nova tri boda. Raspoloženje od prvog dana je na visokom nivou, ništa se nije promenilo i nema razloga da se menja ni posle utakmice sa Slovenijom. Nastasić i Mašović nisu u kombinaciji za tim, svi drugi su na raspolaganju. Umor je najveći problem, činimo sve da igrače maksimalno rasteretimo i odmorimo. videćemo u toku nedelje kako se osećaju, od njihovog fizičkog stanja zavisiće i startna postava za duel na stadionu Stožice – rekao je Stojković.

Sergej Milinković-Savić je uprkos umoru odigrao sve tri utakmice u Ligi nacija protiv Norveške, Slovenije i Švedske.

Umor je prisutan, ali smo se pripremili za ove četiri utakmice i ostavili poslednji atom snage. Što se tiče uloge u timu, ja sam na raspolaganju za bilo koju poziciju. Bitno je da sam na sredini terena, a to da li sam bliži golu protivnika ili igram malo povučenije ne predstavlja mi nikakav problem – rekao je Milinković-Savić.

Osvrnuo se Stojković i na Slovence koji su glatko poraženi 5. juna na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema u sportu osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal – poručio je selektor Srbije.

Slovenci očekuju pun stadion i više od 10,000 ljudi na tribinama Stožica, a Stojković se obradovao povratku u Ljubljanu, gde je kao fudbaler znao da pokaže svoje umeće.

Lep grad, sjajni ljudi. Zabrinjava me Bežigrad, monumentalni spomenik Ljubljane… Lepo je imati takvo mesto, barem za decu. Vidim da je zapušten, korov, ceo ambijent ostavlja setu u mojoj duši. Sve ostalo je perfektno. Svaka čast na novom stadionu, uvek je lepo kad vidim novi objekat, za razliku od nas. Ko zna koliko ćemo dugo čekati. Uvek je lepo bilo igrati pod Bežigradom. Podseća me na ona vremena. Sećam se utakmica sa Radničkim i Crvenom zvezdom, uvek je stadion bio pun. Zgrada na stadionu, poseban ambijent, sve nas je to činilo srećnim. Čuvajte Bežigrad – zaključio je Stojković.

PROČITAJTE JOŠ:

MENADŽER KOLUMBIJSKOG NAPADAČA POTVRDIO Imamo ponudu Zvezde, ali nam se ova mnogo više sviđa…

TONI NADAL: Rafa će da igra na Vimbldonu

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.