Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

OTKRIVENE MRAČNE TAJNE HRVATSKOG FUDBALA Tuđman se pitao za sve, pa i za sudije!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Nekadašnji predsednik Hrvatske u loži stadiona Maksimir (Foto: Printskrin)

Franjo Tuđman, nekadašnji predsednik Hrvatske, čovek koji je odgovoran za hiljade ubijenih Srba i koji je sa vekovnih ognjišta proterao pola miliona ljudi, bio je osoba koja se u toj zemlji pitala za sve. Pa, čak i za fudbal.


Na meču Espanjol – Majorka, naša kladionica nudi kvotu 3.60 za igru 1-1.


Nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba, koji je u vreme Tuđmana, pre 30 godina nosio ime Kroacija, Edin Mujčin otkrio je mračne tajne hrvatskog fudbala.

Tadašnja Kroacija bila je državni klub, a predsednik Franjo Tuđman pumpao je u klub iz Maksimira državni novac, piše zagrebački portal Indeks. Voleo je da se druži sa fudbalerima i upravom.

Bivši fudbaler Dinama Edin Mujčin rešio da progovori o nekim stvarima (Foto: Printskrin)

Nisam ga viđao u svlačionici, ali bili smo na mnogo druženja i večera s njim u klubu i u restoranima. Posebno kada bismo nešto osvojili ili dobili neki veliki derbi. Imao je on uvek svoje ljubimce, a ja sam pokušavao biti nekako u drugom planu, da se ne guram tamo prema njemu. Sećam se jedne anegdote kad smo bili na večeri u Okrugljaku nakon što smo ušli prvi put u Ligu šampiona – otkrio je Edin Mujčin.

Zatim je nastavio:

Imali smo zajedničku večeru s njim, a mi igrači smo došli već, hajde da kažemo veseli, jer smo taj uspeh zaista slavili. Tuđman je držao govor, a glavna faca Silvio Marić je bio već malo pod gasom i onako je zalegao na ruke na stolu. Govori Tuđman “Dečki, čestitam vam. Imaćete sve što god vam treba, da budete još bolji”. Kad je to čuo, Marić je podigao glavu, prekinuo ga i rekao: “Gospodine predsedniče, a sudije?” A. kaže Tuđman: “I sudije ćete imati ako treba!”

PROČITAJTE JOŠ:

POSEBNI ODGOVORIO NEKADAŠNJEM TRENERU ZVEZDE: Šta je on osvojio, a šta sam ja? Sledeće pitanje, molim…

DOMAĆIN OLIMPIJSKIH IGARA MEČEVE IGRA U ŠTALI! Francuski košarkaši odlepili: Ljudi, blamirate nas pred celim svetom!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.