Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

REVOLUCIJA Klub sa drugog kontinenta se takmiči u Superkupu Evrope!

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Reala su posle Lige šampiona osvojili i Superkup Evrope (Foto: Beta/AP)

U Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) nikada nije dosadno. Stalno se traže neke inovacije. Nedavno je je španski As objavio da postoji mogućnost da se finale Lige šampiona igra u SAD.


LIGA NACIJA: Od 20:45 igraju Poljska – Holandija, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 3.55. 


Sada se ide korak dalje. Britanski Gardijan piše da će da se promeni i format Superkupa Evrope. Podsetimo, do sada su se za ovaj pehar borili osvajači Lige šampiona i Lige Evrope. Sada je plan da se četiri ekipe bore za ovaj trofej.

TURNIR UMESTO JEDNE UTAKMICE

UEFA mesecima radi na tome da Superkup učini atraktivnijim i profitabilnijim. Trenutno jednu utakmicu za taj trofej na neutralnom terenu igraju osvajač Lige šampiona i Lige Evrope. U Nionu su prihvatili ideju da ovakav format zameni turnir, i to Fajnal for koji bi se igrao daleko od Europe. Konkretno, u SAD – piše Gardijan i dodaje:

Za trofej bi se borili osvajači Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije. Četvrti klub bio bi prvak MLS-a. Igrale bi se četiri utakmice; dva polufinala, utakmica za treće mesto i veliko finale.

Ove godine je Superkup Evrope osvojio Real koji je pobedio Ajntraht. Da se igra po ovom sistemu učestvovali bi još Roma i šampion MLS Njujork siti.

Naravno, razlog za ovo je novac. UEFA vidi SAD kao veliko tržište, a potpisivanjem novog ugovora o prodaji televizijskih prava ovoj zemlji zaradila je 150 odsto više od prethodnog ugovora. Gardijan piše da bi Superkup u SAD mogao da krene od 2024. godine.

Para vrti gde burgija neće. Fudbalska takmičenja kakva danas poznajemo za nekoliko godina bi mogla da budu prošlost.

PROČITAJTE JOŠ:

ODLUKA UEFA Sudija koji je bio srećan za Zvezdu i Partizan deli pravdu “orlovima”

NEMIRI U BAJERNU Četiri igrača predvode bunu protiv trenera!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.