Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

TRIJUMF PARTIZANA Crno-beli se prošetali kroz Surdulicu, Natho i Menig strelci za mirnu pauzu (VIDEO

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Kvinsi Menig postiže drugi gol za Partizan u Surdulici (Foto: Printskrin)

Fudbaleri Partizana su ispunili cilj. Osvojili su tri nova boda pobedom nad Radnikom u Surdulici, rezultatom 2:0. Po jedan gol u oba poluvremena i što je posebno zanimljivo nekako u isto vreme, u 10. minutu prvog (Natho iz penala) i 10. minutu drugog poluvremena (Menig), bili su dovoljni izabranicima trenefra Petrića da nastave odličnu seriju u šampionatu, po teškom terenu osvoje nove bodove i nastave šampionsku trku sa večitim rivalom.


Argentina: Na meču Banfild – Lanus, naša kladionica nudi kvotu 3.70 za igru 1-1.


Možda pomalo i neočekivano, ali prvi korner (3. minut) i prvi šut ka golu (5. minut) izveli su domaći fudbaleri, a samo minut posle tog pokušaja Radnika, Partizan je krenuo u napad iz kojeg su gosti na kraju dobili penal.

Bio je to napad Meniga po levoj strani, ubačena lopta ka Rikardu, ovaj je imao igrača “na leđima”, posle čega je pao, a igrači Partizana diže ruke i signaliziraju sudiji da je to trebalo da bude penal. Ipak, sudija Lazar Lukić odmahuje… Sudija ipak posle konsultacija ide da proveri da li je bilo elemenata za penal Partizana.

Procenjeno je da penal nije bio nad Rikardom već odmah potom nad Menigom! Bibars Natho je bio strelac iz penala! On je nepogrešiv sa “beče tačke”, pa crno-beli stižu do ranog vođstva u Surdulici, a to je ono što su i hteli, po terenu koji je bio izuzetno težak za igru.

Nastavio je Partizan da pritiska rivala i to je trajalo negde do sredine prvog poluvremena, a zatim je usledio period igre u kom su fudbaleri Radnika ti koji igraju ispred gola rivala. Nekoliko kornera, poslednji je završen udarcem, ali daleko od gola koji čuva Aleksandar Popović. Dobar pokušaj igrača Radnika i u 30. minutu, šut sa više od 20 metara je prošao malo iznad prečke gola Partizana. Ipak, Lukić je vratio loptu Radniku zbog faula Siniše Saničanina, koji je dobio i žuti karton.

Dva minuta kasnije direktno iz slobodnog udarca pokušao je Stevanović, gađao Popovićev ugao, ali je čuvar mreže crno-belih dobro intervenisao i izbacio loptu u korner. Usledio je zatim mirniji period igre, a u poslednjem minutu uzdasi navijača Partizana. Bila je to prava bomba Dijabatea sa oko 20 metara, ali je ona zatresla prečku i spasila domaći tim.

Drugo poluvreme počelo je u nešto sporijem ritmu i ništa se praktično nije dešavalo do 55. minuta. A tada Kvinsi Menig pogađa mrežu domaćih na asistenciju Fusenija Dijabatea! Partizan vodi sa 2:0. Prošao je fudbaler iz Malija po desnoj strani, ubacio loptu u šesnaesterac, a Holanđanin je snažno šutirao i pogodio pod samu prečku.

Posle drugog gola Partizana, utakmica je poprimila neuobičajno miran tok. Nijedna ekipa nije napadala nešto preterano, ritam je bio izuzetno slab, držali su loptu u svom posedu nešto više domaći fudbaleri, ali nisu uspevali da priđu blizu gola Partizana.

Poslednjih pola sata delovalo je kao da i jedni i drugi jedva čekaju da se utakmica završi. Crno-beli kako bi proslavili novu pobedu, a fudbaleri Radnika svesni da nemaju ni snage ni znanja da ozbiljnije zaprete i eventualno se rezultatski vrate u utakmicu.

Ipak, u samom finišu veliku priliku propustio je Spasić. Dobio je idealnu loptu na ivici 16 metara, ostao je sam i jako šutirao, ali pored gola Partizana. A u prvom minutu sudijske nadoknade još jednom se zatresla mreža Radnika, ali je gol poništen zbog ofsajda. Dakle, Partizan mirno ide na prvenstvenu pauzu.

RADNIK – PARTIZAN 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Natho (iz penala) u 10, 0:2 Menig u 55. minutu

Stadion: Radnika.

Sudija: Lazar Lukić

RADNIK: Ranđelović – Sadik, Stevanović Jokić, Stojanović – Spasić, Oreščanin (od 66. Marong) – Danoski, Babić (od 78. Krunić), Duronjić (od 66. Subotić) – Bogdanović (od 78. Petrović)

PARTIZAN: Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Belić (od 81. Baždar), Traore – Dijabate, Natho, Menig (od 70. Lutovac) – Rikardo

 

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO:

Nedelja

Voždovac – Čukarički 0:3 (0:2)

(Ivanović 26, Kovačević 38, Endijae 74)

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Pešić 68)

Vojvodina – Javor 2:0 (1:0)

(Đukić ag 23, Baraj 81)

Radnik – Partizan 0:2 (0:1)

(Natho pen 10, Menig 55)

Ponedeljak

17.00 Kolubara – Novi Pazar

19.00 Radnički Niš – Spartak

Petak

Radnički Kragujevac – Mladost GAT 3:0 (2:0)

(Simić 10, Vidosavljević 40 penal, 57)

Mladost Lučani – TSC Bačka Topola 2:5 (1:2)

(Jojić 43, Gordić 62 – Antonić 13, Jovanović 15, Đakovac 53, 56 penal, Ratkov 81)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.