Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

VATERPOLO Pobede Novog Beograda i Radničkog, Mandić izrešetao mrežu Partizana!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Dušan Mandić izrešetao je mrežu Partizana (Foto: Starsport)

Dva derbija, dve pobede favorita i rezultati koji idu na ruku kragujevačkom Radničkom. Šampion Srbije nije dao Šapcu čak ni nadu, bio je dominantan u gradu na Savi (13:9), a posle trijumfa Novog Beograda nad Partizanom (16:10), u Kragujevcu su zadovoljno trljali ruke. Radnički je prišao na tri boda zaostatka crno-belima, a Novi Beograd zadržao je status jedinog neporaženog tima u Superligi Srbije.


ENGLESKA Derbi u nedelju od 14.30 dočekuje Birmingem, a kvota na keca u kladionici MaxBet je 2.40.


Na startu sezone Novi Beograd je demolirao Partizan na “Banjici”, naneo je crno-belima najteži poraz u istoriji, ali kako vreme odmiče, tako sedmostruki evropski šampion smanjuje jaz. Ali, ni iz četvrtog pokušaja izabranici Miloša Korolije ipak nisu uspeli da uzmu meru timu snova, iako su tokom većeg dela prvog poluvremena oni bili ti koji povlače konce.

Nemanja Vico i Petar Velkić su u uvodnim minutima propisno mučili čuvare a Milan Aleksić bio je zadužen za diktiranje tempa. Ponovo je crno-belima nedostajao Stefan Mitrović, a u prvom poluvremenu, naročito na početku derbija, dosta akcija građeno je za Lovre Miloša, koji je jednom pogodio metu. Imao je Partizan u nekoliko navrata dva gola viška, ali je scenu preuzeo Dušan Mandić i sve je promenio.

Nije bilo Novom Beogradu druge nego da jedan od najboljih vaterpolista sveta preuzme odgovornost‚ i sam krene da završava napade. Simultanka Dušana Mandića. Nanizao je četiri gola – meč završio sa šest – istopio je prednost rivala, a kada je dobio podršku od Duška Pijetlovića i Strahinje Rašovića, ugasile su se nade crno-belih da mogu do iznenađenja. Peterac koji je Gojko Pijetlović odbranio Milanu Aleksiću, a potom i projektil Viktora Rašovića u poslednjim sekundama napada za “plus četiri” otklonili su svaku dilemu oko toga ko će posle drugog kola šampionske runde biti lider.

Radnički za razliku od vodećeg tima Superlige nije imao nikakvih poteškoća. Kragujevčani su lako izašli na kraj sa Šapcem i već do poluvremena su uplovili u mirnu luku. Odlučio je Uroš Stevanović da za vruće gostovanje odmori dvojicu najiskusnijih – Miloša Ćuka i Josipa Vrlića, što govori koliko je bio ubeđen da trzavica neće biti.

Ognjen Stojanović jedini je zadavao probleme šampionu Srbije, ali njegova tri gola nisu bila dovoljna da bi Šabac u završnici malog derbija bio u igri bar za bod. Kragujevčani su na krilima Nikole Lukića i Nemanje Stanojevića stigli do novog trijumfa – obojica postigla po tri gola – i u dobrom raspoloženju u utorak od 19.00 dočekuju Crvenu zvezdu.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO (GRUPA 1 – 6)

Subota

Šabac – Radnički 9:13

Vojvodina – Crvena zvezda 10:19

Novi Beograd – Partizan 16:10

PRODUŽENI ODMOR Stanković bez dva važna igrača do povratka u Beograd

Mega odnela bodove iz Železnika, Cibona bolja od “studenata”

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.