Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

ĐOKOVIĆ PREGAZIO HOLANĐANINA Put do polufinala vodi preko Sinera!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Novak Đoković nadigrao Holanđanina i plasirao se u četvrtfinale (Foto: Beta/AP)

Novak Đoković nastavlja pohod na odbranu krune na Vimbldonu! Srpski as je u meču osmine finala pobedio Holanđanina Tima Van Rijthovena u četiri seta – 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale. Noletu je do novog trijumfa stigao posle 2 sata i 40 minuta tenisa.


NORVEŠKA 2 Frederikštad u ponedeljak od 18.00 dočekuje Asane a kvota naše kladionice na “keca” je 1.58.


Ako bi se sudilo samo na osnovu rezultata, mogao bi da se stekne utisak da je Đoković baš lako dobio prvi set. Ali, nije bilo tako. Možda je najlakše dobio prvi gem u ovom setu, da bi zatim iskoristio duplu grešku rivala i uz malo juke stigao do prvog brejka, koji umalo da prospe već u narednom gemu na svoj servis. Imao je Holanđanin brejk loptu, ali Đoković ipak uspeva da stigne do 3:0.

Naredna četiri gema svaki teniser osvaja na svoj servis, s tim što je ruku na srce to van Rijthoven činio nešto lakše, da bi u osmom gemu Đoković stigao do drugog brejka, a samim tim i vođstva u setovima od 1:0.

Nastavio je srpski as gde je stao i dobija prvi gem drugog seta, a zatim smo gledali nešto bolju igru Đokovića koji kao da je rešio da brzo završi posao, ali se Holanđanin u par navrata izmigoljio i sačuvao svooj servis, da bi u 7. gemu posle jednog od najlepših poena u dotadašnjem delu meča Holanđanin stigao do brejk lopte koju je iskoristio, poveo sa 4:3, a zatim potvrdio brejk i stigao do 5:3. Novak dobija zatzim svoj servis, ali ne uspeva da izbegne gubitak seta.

A onda u 4. setu uragan zvani Novak Đoković. Kao da izgubljeni set nije ni najmanje uticao na njega, krenuo je da niže gemove. Prvi brejk, zatim i drugi, brzo i lako Đoković stiže do nedostižnih 5:0. Jedino što je Holanđanin juspeo u trećem setu jeste da osvoji svoj servis u šestom gemu i izbegne “nulu”, jer je već u narednom Đoković odservirao za vođstvo od 2:1 u setovima.

Četvrti set je počeo onako kako je Đoković samo0 mogao da poželi. Odmah brejk, koji je u narednom gemu potvrđen za obećavajućih 2:0 i nagoveštaj plasmana u četvrtfinale. Stigao je Holanđanin do svog prvog gema u ovom setu, ali Novak ubrzo ide na plus dva, da bi u 5. gemu srpski as propustio priliku da možda već tada priđe sasvim blizu plasmanu među osam najboljih. Imao je Holanđanin 30:0 na svoj servis, ali je Đoković vezao tri poena, došao do brejk lopte, ali se Van Rijthonen izvukao i smanjio na 3:2.

Dobija zatim Đoković lagano svoj servis, stiže do 4:2, a u sedmom gemu uradio je Srbin ono što nije juspeo u petom. Ponovo je oduzeo servis rivalu i stigao na gem od plasmana među osam najboljih, koji je i ozvaničio u narednom gemu koji je odservirao za 6:2 u četvrtom setu, odnosno ukupno 3:1 u setovima!

Za plasman u polufinale, Novak Đoković će igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je u osmini finala napravio veliko iznenađenje i rezultatom 3:1 pobedio Španca Alkaraza!

PROČITAJTE JOŠ:

SRAMOTA Meč Srbija – Belgija bio u prekidu sat vremena zbog nestanka struje u Čairu! Nastavak u ponedeljak

ŠPANIJA PRVAK SVETA “Furija” posle peteraca svrgla Italiju sa trona!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.