Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

CRNO-BELI UHVATILI ZALET ZA KELN Raspucani Partizan i “Faktor Natho”! Neka se spreme Nemci…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Bibars Natho postiže sa bele tačke svoj i Partizanov drugi gol u meču sa Vojvodinom (Foto: Starsport)

Trebalo je to da bude derbi meč, jagoda na torti 13. kola Superlige Srbije, ali su fudbaleri Partizana “upropastili” danima najavljivani spektakl. Jer, do te mere su “crno-beli” nadigrali Vojvodinu i bili dominantni, da Novosađani još mogu da budu i presrećni što su Humsku napustili sa samo četiri primljena, uz jedan postignuti gol.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na igru 2-3 gola u meču Verona – Udineze (20:45) je 2.05.


Upitno je da li se u Partizanovom slučaju može govoriti i o pozitivnoj reakciji ekipe posle debakla u Sremskoj Mitrovici, četiri dana ranije, jer ako pogledamo sastave videćemo da su svega petorica fudbalera koji su počeli meč sa Vojvodinom, bili starteri i u sramnoj eliminaciji iz Kupa – Marković, Urošević, Belić, Dijabate i Rikardo.

Pre se, dakle, može reći da je trener Gordan Petrić previše rizikovao u sredu, jer je prvoligašu izveo na megdan, hajde da se i našalimo, tim “bez pola tima”, što mu se na kraju i obilo o glavu. A ako se nečiji izostanak osetio u Sremskoj Mitrovici, onda je to pre svega neigranje Bibarsa Natha (ne samo zbog toga što je nepogrešiv sa 11 metara), kao i Kvinsija Meniga.

“LALE” REDOVNE MUŠTERIJE IZRAELCU

To se odlično videlo protiv Vojvodine, kada je na terenu bila ona prava prva postava, uključujući tu i Ljubomira Fejsu, jedino iznenađenje u timu, s obzirom da je do sada na toj poziciji standardan bio Traore.

Kada se Bibarsu Nathu igra, onda za crno-bele nema većih problema u prvenstvenim mečevima. Pokazalo se još jednom da je Izraelac izuzetno motivisan kada igra protiv “lala”, čiju je mrežu pogađao i u mandatima Sava Miloševića i Aleksandra Stanojevića, a evo nastavio je i pod komandnom palicoom Gordana Petrića. Vojvodina mu, nekako, leži kao rival, o čemu svedoče i dve lopte u mreži koje je Novosađanima u nedelju isporučio Natho.

Razigrani su bili i Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš, s tim što ovaj drugi ponovo nije imao sreće da pogodi mrežu, a imao je par prilika. Možda je protiv Vojvodine Dijabate bio za nijansu lošiji nego na nekoliko prethodnih utakmica, ali i to se “utopilo” u odlično izdanje “parnog valjka” pa se i nije toliko primećivao izostanak što prodora, što asistencija Dijabatea. Sa druge strane, u strelce se upisao i mladi Baždar koji je potvrdio da ima i osećaj i brzinu, a i hladnokrvnost. Značiće mu mnogo ovaj gol, baš kao i Aleksandru Filipoviću.

O defanzivcima Partizana nećemo previše da trošimo reči, jer Vojvodina je bila sve samo ne ozbiljna pretnja za mrežu crno-belih u najvećem delu meča. Taj gol koji je Partizan primio, plod je majstorstva Nikolića koji je sjajno izveo slobodan udarac, nikako dakle, neke greške poslednje linije Petrićevog tima.

PETRIĆ PRINUDNO ODSTUPIO OD PRAVILA

Uživali su navijači Partizana u nedelju u Humskoj, a dobra igra i pobeda protiv ekipe koja javno pretenduje da bude ta, koja će razdvojiti večite rivale na tabeli, svakako hrabri pred četvrtak i treće evropsko iskušenje. Partizan gostuje u Kelnu, ekipi koja je u subotu posle preokreta pobedila večitog pretendenta na titulu u Bundes ligi, Borusiju iz Dortmunda. “jarčevi” su za dvadesetak minuta psotigli protiv “milionera” tri gola i sigurno je da je trener Petrić imao šta da vidi, zapiše i prenese svojim izabranicima.

Gledali smo, dakle, dva Partizana u četiri dana. Onaj iz Kupa, skoro sigurno, više nećemo da gledamo. Pokajao se sigurno i trener Petrić što je drastično odstupio od onoga što je ponavljao skoro na svakoj konferenciji za medije otkako je seo na klupu crno-belih, a to je da ne voli mnogo da menja tim. Rešio je da odmori pojedine igrače, na neke nije mogao objektivno da računa zbog reprezentativnih obaveza, ali generalno, bila je to skupo plaćena škola.

Ono što smo videli protiv Vojvodine, međutim, jasno pokazuje da Partizan ima sa čime da se u četvrtak uhvati u koštac sa “jarčevima” iz Kelna. Startna postava? Moguće je da ćemo je samo prepisati iz meča sa Novosađanima.

PROČITAJTE JOŠ:

OBRATITE PAŽNJU NA NJEGA Ima samo 16 godina i treći je strelac Prve lige! Luković: Tek sam na pola puta do cilja

 

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.