Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

STANOJEVIĆ JE U PRAVU Partizan jeste brutalno pokraden, ali pokrao je samog sebe! Evo kada i kako…

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Trener Partizana Aleksandar Stanojević (Foto: Starsport)

Još 90 minuta ostalo je do spuštanja zavese na superligašku sezonu i proglašenja šampiona. Da je neizvesno, jeste, kao retko kada u poslednjoj deceniji. Ako bismo slušali priču jednog čoveka, onda poslednje kolo ne bi ni trebalo da se igra…


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na pobedu Liverpula protiv Sautemptona je 1.40. Meč počinje u 20:45.


Da, trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je posle pobede njegovog tima nad Voždovcem da se više ne nada tituli!? I sve to začinio konstatacijom da je, kako kaže, Partizan brutalno pokraden, uz ogradu da misli na mečeve koje su igrali crno-beli i da njegovoj ekipi nisu dozvolili da bude prvak Srbije!?

Brutalna krađa? Ozbiljan termin, koji zahteva detaljnije objašnjenje od strane onoga koji ga je upotrebio. Dakle, Aleksandar Stanojević mora da kaže – ko je pokrao Partizan, kada i na koji način? Bez onoga “svi znate, svi vidite…” što je često koristio na konferencijama za medije. I ovo su pitanja koja Stanojeviću pod hitno mora da uputi fudbalska organizacija, ako sebe smatra ozbiljnom!

Od početka prvenstva pa, evo, do njegovog 36. kola, samo su jednom iz Humske stigle reči samokritike. Bilo je to posle poraza u 166. večitom derbiju, kada je trener crno-belih priznao da je pogrešio sa sastavom koji je izveo na teren. I tu je, što se Partizana tiče, i početak i kraj. Ne bi smelo tako da bude jer ako malo vratimo film zaista možemo da se složimo sa Stanojevićem i da zaključimo da Partizan stvarno jeste brutalno pokraden! Kao jedinstven primer u svetu fudbala, kao klub koji je – pokrao samog sebe! I to tri puta ovog proleća!

ŠANSE I DOMINACIJA SE NE PIŠU, VEĆ GOLOVI

Prvi put je Partizan brutalno pokrao sebe u pomenutom 166. derbiju. Imao je u tom trenutku sve. Prvo mesto, pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, odličnu atmosferu u ekipi i klubu… Bio je u situaciji da pobedom već tada maltene reši prvenstvo. I, šta se dogodilo? Odigrao je Partizan brutalno loše, možda i najvažniju utakmicu u sezoni, i vratio večitog rivala u život. Školski primer kako neko samom sebi može da zabije nož u leđa.

Usledila je druga brutalna krađa, u meču sa Napretkom u Humskoj. Da, to je jedna od utakmica na koju je mislio trener Partizana kada je kazao ovo što je kazao, misleći pritom na nedosuđeni jedanaesterac za crno-bele. Šta je sa brutalnim promašajima njegovih pulena u tom meču? Koliko je Partizan imao prilika, zaključno sa onom najbrutalnijom koju je sa dva metra promašio mladi Milovanović u 90. minutu? Da, Partizan je na tom meču, nevezano za nedosuđeni penal, brutalno sebi ukrao dva boda.

Stanojević je tada potencirao penal. Šta je sa promašajima? Sve se svelo na čestitku svojim igračima za pokazan karakter, zadovoljstvo zbog dominacije i činjenice da su konstantno bili opasni po gol. Isti slučaj i nešto kasnije, u poslednjem kolu regularnog dela na Banovom brdu. I tada se Partizan brutalno ispromašivao, uskratio sebe za još dva boda, ali fokus ni tada nije bio na sopstvenoj neumešnosti, već na činjenici da sudija nije isključio defanzivca Čukaričkog koji je kao poslednji igrač odbrane oborio Rikarda, što svakako jeste bila sudijska greška.

Međutim, da je Partizan u dva pomenuta meča imao ono što je u fudbalu najvažnije, a to je realizacija, sada bi i Stanojevićeva izlaganja na konferencijama za medije bila drugačija. To da su igrači imali karakter, da su stvarali šanse i bili opasni po gol rivala…to se ne broji, ne piše se. Pišu se golovi, oni donose bodove, a promašaji ih odnose. Što je Partizan osetio, hajde da pomenemo i to, još jesenas, kada je odigrao 0:0 sa Proleterom u Humskoj, a pritom je imao i jedanaesterac, koji je Rikardo promašio.

Stanojević je često ovog proleća pominjao sudije i Crvenu zvezdu (Foto: Starsport)

Dakle, niko ne garantuje da bi crno-beli dali gol i da je dosuđen penal protiv Napretka, odnosno da bi savladali golmana Čukaričkog Mićovića i da su imali igrača više. Fudbal je to… Odgovore na ta pitanja nikada nećemo saznati, ali zato bismo Stanojevića podsetili na još jednu izjavu koju je često davao, pogotovo ovog proleća, kada su crno-bela kola krenula nizbrdo.

ZVEZDA KIKSNULA U SURDULICI, PARTIZAN NIGDE

Naime, više puta je strateg crno-belih, govoreći o šampionskoj trci, isticao da je nemoguće da neko ne kiksne celu sezonu, misleći pritom na Crvenu zvezdu. Istina je tu, ipak, malo drugačija. Zvezda je ta koja je kiksnula i to jesenas u Surdulici (izgubila s 2:1), a Partizan je ekipa koja nije u ovom prvenstvu izgubila nijednu takozvanu malu utakmicu! Izgubio je Partizan u derbiju, ali porazi u tim mečevima nikako ne mogu da se podvedu pod termin kiks. I šta ćemo sad? Mi možemo i smemo, oni ne mogu i ne smeju? Pa, nije to baš tako…

Da ovog puta ne pominjemo “borbu protiv institucije jake na svim nivoima”, “početka čuvenog proleća”, “odlaganja mečeva zbog proliva par igrača”, spominjanja čak i predsednika države…mnogo toga je Aleksandar Stanojević izgovorio tokom ovog šampionata, ali nijednom krivca nije potražio u sopstvenim redovima. Kad se pobedi zaslužan je Partizan, kad se ne pobedi kriv je neko drugi…

Ovo prvenstvo bi, takođe, kao retko koje moglo da razbije onu floskulu da se titula dobija u “malim utakmicama”. Ovog puta, najverovatnije će derbi da bude taj koji je presudio. odnosno sva tri u kojima je Partizan osvojio samo dva boda i postigao samo jedan gol protiv crveno-belih! Titula se tako ne osvaja…

Što se samokritike tiče, nisu joj vični ni u rukovodstvu. U situaciji kada je Partizan na polusezoni imao pet bodova više, čelnici crno-belih odradili su brutalno loš zimski prelazni rok! Umesto da dovedu dva ili tri ali prava pojačanja i mirno dočekaju nastavak borbe za bodove, doveli su samo Jevtovića koji je, ruku na srce, imao blistavih trenutaka ovog proleća i bivšeg reprezentativca Ljubomira Fejsu koji je došao u takvom stanju da su do pre desetak dana slobodno mogli da ga drže uramljenog na nekom od zidova Zemunela…

Tako to ne radi jedan ozbiljan klub…

PROČITAJTE JOŠ:

STANOJEVIĆ: Ničemu se više ne nadam, brutalno smo pokradeni!

OTKRIVAMO Borjan postavio važan uslov za potpis novog ugovora sa Crvenom zvezdom

 

 

 

35 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.